Bestaat er betaalbaar autovervoer?

road car transport in a truck

Auto verschepen kan een hele uitdaging zijn, vooral als je over grote afstanden verhuist, naar auto-evenementen in verschillende staten of steden gaat, of lange reizen maakt. Tienduizenden bedrijven moeten gebruik maken van transportdiensten die de bescherming van hun voertuigen garanderen en daarnaast betaalbare autotransporttarieven en snelle leveringen bieden.

De kosten voor het vervoeren van een auto hangen af van een aantal factoren, zoals je je misschien al kunt voorstellen. Verzendkosten veranderen altijd door verschillende factoren, waaronder de eigenschappen van het voertuig en bedrijfsschema’s. Het is daarom praktisch moeilijk om een precies prijsbereik aan te geven.

Toch is het mogelijk om het voordeligste alternatief voor het verschepen van voertuigen te kiezen. Om hun auto’s voor een eerlijke prijs te exporteren en betaalbaar autotransport te bieden, volgen reguliere autoshippers een reeks regels en voorschriften.

Als je dus je volgende autotransfer plant en op zoek bent naar een goedkope manier om hem te vervoeren, geven we je hieronder de beste begeleiding en aanbevelingen om je service aan te vragen binnen het budget dat je hebt gekozen.

Een aanvraag voor verzendservices voor auto’s maken

Je krijgt een aantal opties om je auto op de plaats van bestemming af te leveren als je gebruik maakt van de transportservice van een autotransporteur. Er zijn twee opties beschikbaar:

 • Transport dat open of gesloten is
 • Verzending van de ene terminal naar de andere of van de ene deur naar de andere

De voordeligste optie voor autovervoer kiezen

Voor het exporteren van auto’s zijn er talloze opties en transporttechnieken. Open en gesloten reizen zijn de twee meest geliefde en belangrijkste vormen van mobiliteit in de sector.

Voertuigen in open transporters of open transportschepen staan volledig open voor de elementen en de buitenwereld. Auto’s daarentegen worden tijdens gesloten transport in volledig gesloten transportwagens vervoerd, waardoor ze van alle buitencondities worden afgeschermd.

Omdat voor gesloten transport meer apparatuur nodig is voor het laden en lossen, er minder vervoerders beschikbaar zijn en het proces over het algemeen tijdrovender en complexer is, is het doorgaans veel duurder dan open transport.

Daarom wordt open transport beschouwd als de goedkoopste methode om een auto of een ander type voertuig te verschepen. Waarom is dat?

Reis voor autotransport

Open transport

Open transport is zonder twijfel de goedkoopste optie om een auto te verplaatsen, omdat het een aantal voordelen en functies biedt die de reis en het hele proces aanzienlijk eenvoudiger en goedkoper maken voor klanten. Dit is de beste optie voor verhuizers die op zoek zijn naar betaalbare diensten om hun gewone auto’s te verhuizen.

Onderzoek de voordelen:

 • Met slechts één chauffeur kunnen transportbedrijven tot tien auto’s op elke vrachtwagen vervoeren.
 • Aangezien er meer open dragers dan gesloten dragers op de weg zijn, zijn er meer voertuigdragers beschikbaar.
 • Bijna elk soort voertuig, ongeacht gewicht, grootte of stijl, kan worden behandeld met open dragers.

Gesloten transport

Voor de meeste bedrijven is open transport een uitstekend alternatief voor het verschepen van auto’s, zoals eerder is aangegeven. Het is een uitstekende methode om een specifiek type voertuig te verplaatsen, omdat het onderweg niet overmatig beschermd hoeft te worden.

Gesloten transport is de goedkoopste keuze voor bedrijven die hun onbetaalbare voertuigen van de ene locatie naar de andere willen overbrengen, hoewel het meestal meer kost om te verschepen dan open transport.

Omdat gesloten transport de auto tijdens het transport volledig beschermt, garandeert het de veiligheid van een voertuig. Bedrijven of particulieren die dergelijke auto’s willen verhuizen, kiezen voor deze strategie:

 • klassieke auto’s
 • klassieke auto’s
 • collectie auto’s
 • Unieke auto’s
 • gloednieuwe voertuigen

Een van de andere soorten auto’s die extra bescherming nodig hebben tijdens het transport.

Ophalen en afleveren van voertuig verschepen

Van terminal naar terminal Voertuigtransport

Als het gaat om het verschepen van een auto, is terminal-naar-terminaltransport ongetwijfeld de meest betaalbare optie als het gaat om aflever- en ophaalkosten. Als je terminal-naar-terminal transport gebruikt, haalt het autotransportbedrijf je auto op en zet hem af bij een bepaalde terminal.

Maar, tenzij het absoluut noodzakelijk is, houden de meeste mensen niet van deze methode. Omdat de terminalruimte vaak beperkt is en de opslagkosten de kosteneffectiviteit van een item kunnen verminderen, hanteren transporteurs die op deze terminals opereren doorgaans tragere verzendprocedures en bieden ze minder betrouwbare laad- en losdiensten.

Vervoer van deur tot deur

Vervoer via deur-tot-deur ophaling en levering is de meest geadviseerde route. Het is misschien niet de meest betaalbare optie, maar wel de veiligste.

Een transporteur haalt je auto op en vervoert hem rechtstreeks naar je huis als onderdeel van een deur-tot-deur transport. Het hele proces vindt plaats voor de door jou aangewezen ophaal- en afleverlocatie, wat je huis, bedrijf of een ander gebied kan zijn.

Hoe worden de kosten voor het verschepen van auto’s bepaald?

De volgende variabelen zijn van invloed op de prijs van het leveren van een auto:

Seizoen van het Jaar

Seizoensgebondenheid van de vraag beïnvloedt het vinden van betaalbare autotransportprijzen. Omdat meer mensen hun auto’s in de lente en zomer willen vervoeren, zijn de prijzen in die seizoenen hoger. Herfst en winter brengen lagere prijzen en minder vraag met zich mee.

Gebied

Een autotransporteur kan je een lagere prijs geven als je je auto moet vervoeren naar een plaats die op een van hun drukste routes ligt. De verzendkosten van je voertuig zullen waarschijnlijk toenemen als het naar een afgelegen locatie gaat waarvoor de vervoerder een omweg moet maken.

Verzendmethode

De uiteindelijke verzendkosten worden bepaald door een aantal criteria, waaronder het type autotransport dat je kiest: open, gesloten, deur-tot-deur of terminal-tot-terminal, zoals eerder besproken.

Gewicht en afmetingen auto

Een voertuig heeft meer ruimte nodig naarmate het groter is. Bij het vervoer van grotere voertuigen, zoals SUV’s of pick-ups, rekenen vervoerders meer dan bij het vervoer van kleinere voertuigen, zoals gewone sedans of mini Coopers.

De kosten van de drager kunnen zelfs dalen voor kleinere auto’s zoals tweedeurs vrachtwagens, compacte SUV’s en middelgrote auto’s. Omgekeerd vereist het verplaatsen van een enorme auto het verplaatsen van minder auto’s.

Ontvang betaalbare autovervoersoffertes

zoeken naar betaalbaar autotransport

Vergeet niet dat je verschillende offertes kunt krijgen wanneer je contact opneemt met deze bedrijven. Deze offertes geven je een schatting van de totale verzendkosten, zodat je de meest economische beslissingen kunt nemen voor goedkoop voertuigtransport en dus wat geld kunt besparen na het overwegen van verschillende offertes.

Je kunt de gratis offertecalculator op onze website gebruiken om een offerte te krijgen van Transporting Highway. Op basis van de te verzenden afstand kun je eenvoudig de tarieven van de site bekijken.

Hoe verscheep ik een auto zonder extra kosten?

Autoscheepvaart houdt meer in dan je autotransportbedrijf toestemming geven om je auto op te halen, te verplaatsen en af te leveren op de locatie van je keuze. Hoewel zij de meeste lasten dragen, speel jij een cruciale rol in het succes van de aflevering van de auto.

 1. Zorg ervoor dat het autovervoerbedrijf dat je kiest een federale vergunning heeft om in Europa te werken. Dit geeft je gemoedsrust bij het kiezen van een betaalbare autovervoerder.
 2. Zorg voor een volledige verzekering, vooral voor vervoer over lange afstanden. Hoewel het zelden voorkomt, is schade aan je auto tijdens het transport mogelijk.
 3. Tot slot, maar net zo belangrijk, kijk of je aanbieder van autotransport exclusieve besparingen biedt. Een paar van hen bieden hun klanten exclusieve aanbiedingen.

Delen:

Verder lezen

WhatsApp +31 8 51 09 11 28