6 Europese Fleet Management Conferenties en Evenementen die u moet bijwonen

Het is niet eenvoudig om met een wagenpark om te gaan. Het is lastig om de kosten onder controle te houden, de tevredenheid van de chauffeurs te garanderen en de betrouwbaarheid van de voertuigen te handhaven. Om deze uitdagingen te overwinnen en uw wagenparkactiviteiten te optimaliseren, moet u goed op de hoogte zijn. De beste manier om op de hoogte te blijven van nieuwe regels en professionele hulp is door conferenties bij te wonen. Conferenties over vlootbeheer bieden professionals waardevolle kansen om voorop te blijven in een snel evoluerende sector. Dergelijke evenementen zijn bedoeld om u te helpen uw activiteiten te optimaliseren en in contact te komen met marktleiders, experts, uitvinders en andere wagenparkbeheerders. Laten we er 6 verkennen!

1. Top vloot Europa

Wanneer: 23-24 oktober 2024

Waar: Milaan, Italië

Waarom bijwonen?

De Fleet Europe Summit is een van de grootste jaarlijkse bijeenkomsten voor wagenpark- en mobiliteitsprofessionals. Dit evenement trekt meer dan 1000 besluitvormers uit heel Europa en richt zich op wagenparkbeheer, mobiliteitsoplossingen en de toekomst van connected cars. De top biedt keynote presentaties, workshops en netwerksessies, waardoor het een ideaal platform is om nieuwe trends en technologieën te ontdekken. Of u nu de efficiëntie van uw wagenpark wilt optimaliseren of groene mobiliteitsoplossingen wilt verkennen, dit evenement is essentieel.

Hoogtepunten:

– Groene mobiliteitsoplossingen

– Digitalisering van de vloot en optimalisering van gegevens

– Netwerken met leidende figuren uit de industrie en aanbieders van oplossingen

2. Europese verbindingsdagen

Wanneer: April 2024 (verleden tijd)

Waar: Brussel, België

Waarom bijwonen?

Connecting Europe Days is een evenement georganiseerd door de Europese Commissie en richt zich op het Europese transportbeleid en de ontwikkeling van slimme, duurzame en verbonden mobiliteit in heel Europa. Voor wagenparkbeheerders die willen begrijpen hoe toekomstige Europese regelgeving, innovaties in mobiliteit en infrastructuurontwikkeling hun activiteiten zullen beïnvloeden, biedt dit evenement een geweldig platform om te leren en te netwerken.

Hoogtepunten:

– Focus op duurzame en verbonden mobiliteit

– Inzichten in Europese transportregelgeving en initiatieven

– Discussies over de toekomst van vlootelektrificatie en groen transport

3. SITL – Innovatieweek transport en logistiek

Wanneer: 19-21 maart 2025

Waar: Parijs, Frankrijk

Waarom bijwonen?

SITL (Semaine de l’Innovation du Transport et de la Logistique) is een van Europa’s grootste evenementen gericht op transport- en logistieke innovatie. Het niet te missen evenement voor de transport- en logistieke markten. Het brengt professionals uit verschillende bedrijfstakken samen om de vooruitgang in transport, vlootbeheer en oplossingen voor de toeleveringsketen te bespreken. Het evenement behandelt belangrijke trends, zoals digitalisering, duurzame mobiliteit en last-mile logistiek, waardoor het een essentieel platform is voor het ontdekken van innovaties die vlootactiviteiten kunnen transformeren.

Hoogtepunten:

– Geavanceerde technologieën in transport en logistiek

– Innovaties in vlootbeheer en routeoptimalisatie

– Netwerkmogelijkheden met professionals uit de topsector

4. UITP-top 2025 – Vervoer en openbare mobiliteit

Wanneer: 15-18 juni 2025

Waar: Hamburg, Duitsland

Waarom bijwonen?

UITP Summit is een van de belangrijkste wereldwijde evenementen gewijd aan openbaar vervoer en mobiliteit. Als hét evenement voor openbare mobiliteit behandelt deze top een breed scala aan onderwerpen, van wagenparkbeheer tot smart cities en duurzame transportoplossingen. Wagenparkbeheerders in de publieke sector of diegenen die werken met publiek-private partnerschappen zullen dit evenement van onschatbare waarde vinden om voorop te blijven lopen op het gebied van wagenparkoptimalisatie en groene mobiliteitsinnovaties.

Hoogtepunten:

– Focus op mobiliteit van openbare wagenparken en duurzame oplossingen

– Innovaties in slimme steden en integratie van openbaar vervoer

– Wereldwijd netwerken met publieke en private mobiliteitsexperts

5. Flotte! Branchentreff

Wanneer: 26-27 maart 2025

Waar: Düsseldorf, Duitsland

Waarom bijwonen?

Flotte! is het grootste evenement voor wagenparkbeheer in Duitsland en trekt jaarlijks duizenden wagenparkbeheerders en dienstverleners. Het biedt een uitgebreid overzicht van de Duitse en Europese vlootmarkten, met exposanten die de nieuwste vlootdiensten, -technologieën en -voertuigen presenteren. Het evenement omvat paneldiscussies, workshops en keynote presentaties gericht op fleet efficiency, alternatieve brandstoffen en kostenbesparende strategieën.

Hoogtepunten:

– Grootste bijeenkomst van vlootprofessionals in Duitsland

– Focus op kostenoptimalisatie en alternatieve brandstoffen

– Workshops over vlootonderhoud en logistiek beheer

6. Autonomie Mobiliteit Wereldtentoonstelling

Wanneer: 19-20 maart 2025

Waar: Parijs, Frankrijk

Waarom bijwonen?

Autonomy Mobility World Expo is Europa’s toonaangevende evenement gewijd aan stedelijke mobiliteit en transport, met een sterke focus op wagenparkbeheer. Het evenement behandelt verschillende onderwerpen met betrekking tot de elektrificatie van wagenparken, gedeelde mobiliteit en duurzaam transport. Het is een geweldige kans om de nieuwste vloottechnologieën te ontdekken, in contact te komen met wereldwijde leiders op het gebied van mobiliteit en de toekomst van smart city logistiek te verkennen.

Hoogtepunten:

– Focus op duurzaam wagenparkbeheer

– Innovaties in gedeelde en stedelijke mobiliteit

– Wereldwijde netwerkmogelijkheden met mobiliteitsexperts

Tips voor wagenparkbeheerders

Hieronder volgen enkele tips voor wagenparkbeheerders:

  • Houd het brandstofverbruik, reparaties aan voertuigen en het rijgedrag van bestuurders nauwlettend in de gaten.
  • Plan de beste routes voor je voertuigen om tijd en geld te besparen op brandstof.
  • Controleer je voertuigen vaak om pech en dure reparaties te voorkomen.
  • Leer je chauffeurs om veilig en voorzichtig te rijden.
  • Zorg ervoor dat je chauffeurs alle transportregels en het bedrijfsbeleid volgen.
  • Gebruik technologie om je voertuigen en bestuurders te volgen.
  • Computerprogramma’s gebruiken om uw wagenpark te beheren en gegevens te analyseren

Meld je aan voor meer inzichten!

Het bijwonen van deze conferenties en het implementeren van deze tips zal uw vlootbeheer transformeren. U zult de efficiëntie verhogen, kosten besparen en de veiligheid verbeteren. Begin nu met het plannen van uw aanwezigheid en blijf voorop lopen in de steeds veranderende wereld van wagenparkbeheer.

Ben je op zoek naar meer industrie-inzichten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief op Transporting Highway!

Delen:

Verder lezen

WhatsApp +31 8 51 09 11 28