FAQ – Vervoerders

General

Om de veiligheid en naleving van de wettelijke voorschriften te waarborgen, moeten alle transporteurs beschikken over een geldige transportvergunning en verzekering. Dit beschermt zowel de transporteur als de klanten in geval van onvoorziene incidenten.

In geval van schade tijdens het transport, dient u de schade onmiddellijk te documenteren met foto’s en contact op te nemen met ons ondersteuningsteam om het incident te melden. Volg de standaardprocedure voor schadeclaims zoals beschreven in onze richtlijnen voor transporteurs.

Opdrachten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid en vraag in verschillende regio’s. Als u geen opdrachten kunt vinden in uw voorkeursland, raden we u aan later opnieuw te kijken of uw zoekopdracht uit te breiden naar nabijgelegen landen.

Als u problemen ondervindt op de laad-/losplaats of moeite heeft om contact met hen te krijgen, informeer dan zo snel mogelijk ons ondersteuningsteam. Zij kunnen assistentie of alternatieve instructies bieden om het probleem op te lossen.

Levering buiten de openingstijden is over het algemeen niet toegestaan, tenzij dit vooraf is geregeld en goedgekeurd door de klant. Verifieer altijd bij de klant of ons ondersteuningsteam voordat u een levering buiten de openingstijden probeert.

Boekingsproces

Facturen moeten worden ingediend via ons online portaal of rechtstreeks worden verzonden naar onze administratieafdeling op admin@transportinghighway.com. Zorg ervoor dat alle noodzakelijke details zijn opgenomen voor een snelle verwerking.

Om de status van een bestelling te wijzigen, logt u in op uw transporteursaccount, selecteert u de betreffende bestelling en werkt u de status bij. Als u problemen ondervindt, neem dan contact op met ons ondersteuningsteam voor hulp.

Chauffeursgegevens kunnen worden toegevoegd door de bestelling in uw account te openen en de benodigde informatie in de daarvoor bestemde velden in te voeren. Dit zorgt ervoor dat alle betrokken partijen op de hoogte zijn van de chauffeur die het transport afhandelt.

Foutvracht kan in rekening worden gebracht wanneer de klant onjuiste of onvolledige informatie verstrekt die vertragingen of extra kosten veroorzaakt. Documenteer altijd het probleem en informeer ons ondersteuningsteam voordat u kosten in rekening brengt.

Wachttijden kunnen in rekening worden gebracht wanneer er significante vertragingen zijn op de laad- of loslocaties die buiten de controle van de transporteur liggen. Zorg ervoor dat u de wachttijd registreert en communiceert met ons ondersteuningsteam voor goedkeuring.

Als de auto niet beschikbaar is op de ophaallocatie, neem dan onmiddellijk contact op met de klant en ons ondersteuningsteam. Zij zullen verdere instructies of alternatieve regelingen geven om het probleem op te lossen.

Als er niemand aanwezig is op de ophaal- of afleverlocatie, probeer dan direct contact op te nemen met de klant. Als u hen niet kunt bereiken, informeer dan ons ondersteuningsteam voor verdere begeleiding.

Als de locatie gesloten is, neem dan contact op met de klant om hun openingstijden te bevestigen en indien nodig opnieuw te plannen. Informeer ons ondersteuningsteam om hen op de hoogte te houden van eventuele wijzigingen of vertragingen.

Een bestelling kan worden geannuleerd als er onoverkomelijke problemen zijn die voltooiing verhinderen, zoals onoplosbare communicatieproblemen met de klant of onbeschikbaarheid van het voertuig. Vraag altijd goedkeuring aan ons ondersteuningsteam voordat u een bestelling annuleert.

De planning van een bestelling kan alleen worden gewijzigd met toestemming van de klant en goedkeuring van ons ondersteuningsteam. Zorg ervoor dat alle wijzigingen onmiddellijk worden gecommuniceerd om misverstanden te voorkomen.

Als uw vrachtwagen pech krijgt of als u andere vertragingen ondervindt, informeer dan onmiddellijk de klant en ons ondersteuningsteam. Geef details van het probleem en uw geschatte tijd van oplossing om alle betrokkenen op de hoogte te houden.

Betaling

Facturen moeten worden ingediend via ons online portaal of per e-mail worden verzonden naar admin@transportinghighway.com. Zorg ervoor dat alle noodzakelijke details en documentatie zijn inbegrepen voor een snelle verwerking.

Foutvracht kan in rekening worden gebracht in gevallen waarin de klant onjuiste of onvolledige informatie verstrekt, wat leidt tot vertragingen of extra kosten. Documenteer altijd het probleem en informeer ons ondersteuningsteam voordat u kosten in rekening brengt.

Wachttijden kunnen in rekening worden gebracht wanneer er vertragingen zijn op de ophaal- of afleverlocatie die buiten uw controle liggen. Registreer de wachttijd en vraag goedkeuring aan ons ondersteuningsteam voordat u deze kosten in rekening brengt.

Prijzen zijn over het algemeen vast op basis van marktprijzen en serviceovereenkomsten. Voor bulkbestellingen of speciale omstandigheden kunt u echter contact opnemen met ons verkoopteam om mogelijke aanpassingen te bespreken.

“Aviso” verwijst naar een melding of waarschuwing over de transportopdracht, zoals speciale instructies of vereisten. Let goed op deze meldingen, omdat ze vaak cruciale informatie bevatten voor het succesvol voltooien van het transport.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem gerust contact op met ons supportteam.

WhatsApp +31 8 51 09 11 28