EEN COMPLETE GIDS OM JE AUTO OP DE JUISTE MANIER TE VERVOEREN

man loading cars in a truck for transport

Mensen denken dat autotransport een stressvolle en tijdrovende procedure is. Ze hebben te maken met vertrouwensproblemen wanneer ze hun auto’s overdragen aan bedrijven. Vertrouwen in het transportbedrijf is net zo belangrijk als het organiseren en regelen van autotransporten en leveringen. Als je niet bekend bent met de procedure, kan dit je frustratie vergroten. Als het echter op de juiste manier wordt gedaan, garandeert het een succesvolle en probleemloze transportervaring.

Het proces begrijpen

Als je weet waar je op moet letten tijdens een autotransport, kun je nog een stapje verder gaan. Het stelt je gerust. Het helpt je om een weloverwogen beslissing te nemen en moedigt je aan om je auto met vertrouwen voor te bereiden en te reserveren. Gelukkig gebruiken de meeste bedrijven hetzelfde basisproces voor autotransport, zodat je weet wat je kunt verwachten. De procedure is als volgt:

 1. Een verzendofferte krijgen en boeken.
 2. De auto klaarmaken voor transport volgens de eisen van het bedrijf.
 3. De chauffeur van het autotransport haalt je auto op de geplande dag op.
 4. Je auto wordt verzonden.
 5. De auto wordt op de plaats van bestemming afgezet.
 6. De eindinspectie wordt uitgevoerd.

Boeken en voorbereiden

Een boeking kan worden gedaan via een eenvoudig telefoontje of door gebruik te maken van de website van het bedrijf om een offerte in te dienen. Als je contact opneemt met het bedrijf, sturen ze je een gedetailleerde offerte op basis van je eisen en behoeften. Maar eerst moet je een aantal vragen beantwoorden over je auto en de bijbehorende factoren. Ze omvatten:

 • Model en bouwjaar auto
 • Staat van de auto
 • Uw verzendlocaties, zowel van als naar
 • Type autotransport
 • De eerste datum van beschikbaarheid voor afhalen
 • Contactgegevens

Vervolgens vertellen we je hoe je je auto klaarmaakt voor transport. Dit omvat het verzamelen van alle documenten die met het proces te maken hebben, zoals registratie, verzekering, chauffeursinformatie en de vrachtbrief. Reinig je voertuig van binnen en van buiten om alle persoonlijke spullen te verwijderen. Schoonmaken helpt ook om potentiële schade te identificeren. Vergeet ook niet om bestaande schade te documenteren door veel foto’s van je voertuig te maken. Maak twee extra kopieën van je autosleutels, één voor jezelf en één voor de transporteur, voor het geval je sleutels kwijtraken. Ga ten slotte voor algemeen auto-onderhoud en zorg ervoor dat de benzinetank niet meer dan 1/4e is gevuld, zodat er geen extra gewicht wordt toegevoegd door de brandstof.

Een transportbedrijf kiezen

De transportbeleving van je auto hangt volledig af van de kwaliteit van de diensten die het transportbedrijf levert. Er zijn enkele tips voor het kiezen van een autotransportbedrijf die het overwegen waard zijn. De belangrijkste stap is onderzoek doen. Besteed wat tijd aan het onderzoeken van gerenommeerde bedrijven en vergelijk ze met elkaar. Lees recensies om inzicht te krijgen in hun werk. Neem contact op met de klantenservice, chat met ze en stel vragen. Vraag bovendien offertes aan om hun tarieven te weten te komen. Het is heel belangrijk om bedrijven te vermijden die deals sluiten en beloftes doen die te mooi zijn om waar te zijn, omdat het fraude kan zijn. Vergeet niet om informatie te verzamelen over hun verzekeringsdekking. Je kunt ook contact opnemen met Transporting Highway of onze diensten bekijken op de website.

Transittijd en vertragingen

Omleidingen door dichtbevolkte gebieden kunnen de reis vertragen. Dit kan gebeuren wanneer de reistijd het hoogst is, zoals tijdens de vakantieperiodes. Dit kan voor veel verkeer zorgen. Ten slotte wordt de levering van auto’s vertraagd door mechanische problemen. Voordat het transport kan beginnen, moet de transportkar wellicht gerepareerd worden als er mechanische problemen zijn. Of er kunnen mechanische problemen optreden tijdens de reis.

Eindinspectie en levering

Soms kan de levering van een auto langer duren dan verwacht. De enige manier om te begrijpen waarom dit gebeurt, is te weten wat de transittijd van autotransport beïnvloedt. Dit zal je helpen om je verwachtingen op de juiste manier te managen. Ten eerste kan de afstand van de route een grote invloed hebben op de duur. Dit komt omdat er meer werk en meer middelen voor nodig zijn. Ten tweede is het belangrijk om rekening te houden met de tijd van het jaar waarin je je auto wilt verschepen. Bepaalde weersomstandigheden kunnen de reis uitdagender maken. Wegen die in de winter bedekt zijn met sneeuw vormen bijvoorbeeld een belemmering.

De chauffeur of een medewerker van de klantenservice neemt contact op om de afleverlocatie te bevestigen en een aflevertijd te plannen. Na aflevering moet je de auto grondig inspecteren. Maar hoe inspecteer je je auto na transport? Zorg ervoor dat je de auto van alle kanten bekijkt. Doe dit bij daglicht om een goed zicht te garanderen. Als je nieuwe schade vindt die er eerder niet was, vergelijk deze dan met foto’s van de auto die je voor verzending hebt genomen om je claim te bewijzen. Je moet de schade registreren op de vrachtbrief, ondertekend door de trucker en jezelf. Vergeet niet dat je het recht en de plicht hebt om je auto te controleren wanneer deze wordt afgeleverd. Zorg er bovendien voor dat je de kilometerstand op de vrachtbrief van voor de verzending vergelijkt met de kilometerstand bij aflevering.

Klantenondersteuning en nazorg

De klantenservice voor autotransport garandeert de tevredenheid van de klant tijdens de hele procedure. Ze houden je op de hoogte. De meeste bedrijven bieden ook realtime volgdiensten waarmee je de voortgang van je auto kunt volgen. Dit betekent dat je kunt ontspannen terwijl je auto bij je wordt afgeleverd. Een gerenommeerd bedrijf luistert naar je behoeften, beantwoordt je vragen, gaat in op je zorgen en past zijn diensten precies aan jouw wensen aan. Deze klantgerichte benadering van Transporting Highway Company is de kern van alles wat we doen. We geven de voorkeur aan transparante communicatie om vertrouwen te ontwikkelen. Bovendien kun je altijd bij ons terecht als je een klacht wilt melden of andere informatie nodig hebt. Je kunt nu contact met ons opnemen en we helpen je graag verder.

Beslis wat werkt voor jou!

Je moet je ervan bewust zijn dat autovervoer soms een hele uitdaging kan zijn. Wat echter helpt om de periode van onverwachte vertragingen door te komen, is een goede klantenservice. Het kan ook enorm helpen om op de hoogte te blijven van de stappen die je auto doorloopt. Toch vinden sommige mensen het moeilijk om iemand anders hun auto toe te vertrouwen en kiezen ze ervoor om zelf door steden, staten of landen te rijden. Lange en onverwachte routes kunnen je auto echter beschadigen en er kunnen ongelukken gebeuren. Terwijl je op zoek bent naar de veiligheid van je auto, moet je een weloverwogen beslissing kunnen nemen over wat het beste bij je past.

Delen:

Verder lezen

WhatsApp +31 8 51 09 11 28